Jornades d’història de la cartografia de Barcelona

Activitat organitzada conjuntament per l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i l’Institut Cartogràfic de Catalunya, amb l’objectiu de millorar els coneixements sobre l’evolució històrica de la cartografia de Barcelona i l’estat actual del llegat.
Els conferenciants, presentaran i descriuran els principals documents cartogràfics de Barcelona produïts durant el segle XVI fins l’any 1936 i intentaran explicar-ne l’elaboració dins del seu context científic, tècnic, polític, cultural i social. D’altra banda, es procurarà abordar, de forma específica, alguns aspectes científics de la cartografia, com ara la seva base geodèsica i la batimetria del port. Com a complement, els responsables d’alguns centres especialment rics en cartografia històrica barcelonina abordaran en una taula rodona els principals aspectes relatius a la seva catalogació, conservació i difusió.

Programa adjunt 

Dates: 19-20 de maig

Lloc: Sala d’Actes Agustí Duran i Sanpere Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, c/Santa Llúcia 1 08002 Barcelona

Cal inscripció prèvia del 12 d’abril al 10 de maig. (consulteu preus al programa)