110211-Visita final d’obres a València

110207

 

 

 

 

 

 

 

 

Propera activitat de l’AADIPA  que tindrà lloc el divendres 11 de febrer de 2011. Els arquitectes i professors valencians Fernando Vegas i Camilla Milleto ens han convidat a fer una visita comentada a algunes obres que han finalitzat recentment, abans que siguin plenament ocupades pels seus propietaris.

Es tracta de 3 edificis d’habitatges situats en emplaçaments amb edificis històrics i d’una torre d’alqueria, amb circumstàncies i enfocaments diversos.

Aquest equip d’arquitectes planteja les intervencions en emplaçaments del centre històric amb un enfocament primordial de rehabilitació de les preexistències, cercant una recuperació raonable de la seva materialitat i, en el cas de la construcció de nova planta, amb la recuperació actualitzada de la tipologia i els plantejaments inherents dels edificis històrics, malgrat que aquests es construeixin amb materials contemporanis.

Per tal de fer possible l’accés a bona part dels edificis ha calgut programar la visita en un dia laborable (divendres), de manera que és possible ampliar l’estada lliurement durant part del cap de setmana.

Com en d’altres sortides de l’AADIPA, per facilitar que els participants adaptin el desplaçament i l’allotjament a les seves necessitats (origen, horari, cost,..) l’Agrupació s’encarregarà exclusivament d’organitzar les visites del divendres 11 de febrer des de València, incloent un autocar per fer el desplaçament de la tarda, però no reservarà cap allotjament pels inscrits ni el desplaçament fins a València.

Canvi d’ordre en el programa

Divendres, 11 de febrer de 2011
 10:00h Trobada a la porta principal de l’Estació Joaquin Sorolla (C/ Sant Vicent Màrtir, 171), per desplaçar-nos a Betera.Recorregut acompanyats per Fernando Vegas i Camilla Milleto, arquitectes, professors de la Universitat Politècnica de València, membres de l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni, estudiosos de l’arquitectura vernacla i de l’arquitectura històrica de la ciutat de València.
 10:30h  Torre Bofilla, a BeteraVisita comentada a la restauració d’una torre d’alqueria de 16’50 m d’alçada, construïda amb tàpia a partir del segle XI.
 11:30h  Retorn al port de València.
 12:00h  Edifici residencial al barri del Grao(c/ Jose Aguirre, 28) Visita a la rehabilitació d’un edifici destinat parcialment a habitatge dels arquitectes.
 13:30h  Dinar lliure
 15:30h  Conjunt de 23 habitatges de protecció oficial als carrers Maldonado, Roger de Flor i Recaredo (c/ Recaredo, 28)Visita a un conjunt de tres edificis; format per dos de nova planta i un rehabilitat malgrat la inexistència de cap grau de protecció del darrer edifici. 
 17:00h  Conjunt de 34 habitatges de protecció oficial als carrers Maldonado, Torno del Hospital i en Bany (c/ Maldonado, 16)Visita a una mansana residencial de nova planta, en la qual s’ha integrat la reconstrucció d’una façana protegida en el projecte i s’ha recuperat la tipologia edificatòria.

Per facilitar la vostra gestió, us oferim la següent informació:

Transport:

Us suggerim que utilitzeu els trens de llarga distància de RENFE amb sortida a l’estació de Sants de Barcelona i parada a la “Estación del Norte” de València.

El tren més ràpid que dona servei és el Euromed que costa entre 17’70 € (tarifa internet) i 43’50 € per trajecte en classe turista. Hi pot haver variacions segons el dia. Podeu consultar els horaris i adquirir els bitllets on-line a www.renfe.es

Per l’anada us recomanem el tren del matí de divendres 11-02-2011 (07:00-09:59) o bé els darrers trens del dia anterior.

La tornada està prevista a darrera hora de la tarda (19:35-22:37).

Per el desplaçament de la tarda fins a Betera, hi haurà un autocar que sortirà des de València i després de la visita tornarà fins a l’estació de tren per poder agafar el de les 19:35.

Allotjament:

En una propera comunicació us facilitarem dues propostes d’allotjament en les proximitats dels emplaçaments visitats en el nucli històric de València.

Visita organitzada per Jordi Morros.

Mapa de les visites

Programa

Inscripció

Documentació adjunta:  Plànol, Valencia Doc-A, Valencia Doc-B,

Fotografies compartides

T’adjuntem links d’interès de la visita: www.turivalencia.eswww.ctav.es/icaro (guia arquitectura valenciana)