110507-FORTIFICACIONS (I):FORTIFICACIÓ IBÈRICA DEL TURÓ DE MONTGRÒS, AL BRULL, I CASTELL DE

20110507-FortificacionsIActivitat de l’AADIPA que tindrà lloc el dissabte 7 de maig de 2011, organitzada per Pep Fortià i per Anna Albó i Dídac Gordillo, directors del XXXIV Curset. Visitarem dues intervencions de restauració recents en fortificacions en l’àmbit del Montseny

9:30

Lloc de trobada: Església de Sant Martí (al costat de l’Ajuntament del Brull i la carretera BV-5301, entre Seva i Coll Formic, pk.32,15). Des d’allí 4Km de pista en bon estat.

9:45

 

 

Fortificació ibèrica del Turó de Montgròs. El Brull (Osona). Parc Natural del Montseny.
Visita a la fortificació ibèrica del Turó del Montgròs (s. V-II a.c.).
Acompanyats per en Joan Closa, arquitecte Cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, responsable del Pla Director i del projecte d’intervenció en el Turó del Montgròs, i de la seva adequació com a espai visitable.

12:00

Castell de Montsoriu. Arbúcies (La Selva).
Visita al Castell de Montsoriu (s. X-XV).
Acompanyats pels responsables del projecte d’intervenció, en Ramon Castells, arquitecte dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, i Eulàlia Marquès, arquitecta.L’arqueòleg Quim Mateu ens farà una introducció històrica de la fortificació.Aparcarem els cotxes a l’espai d’aparcament i després cal caminar pel camí de terra uns 30 minuts fins arribar al castell. S’aconsella portar calçat còmode per caminar.

14:30

Comiat i finalització de la visita.

Mapa de les visites
Programa

Inscripció

Documentació adjunta: montsoriu1, montsoriu2, montsoriu2reduït, brull1, brull2, brull3, brull4

T’adjuntem links d’interès de la visita: El Brull, Montsoriu