XLIIIes Journées romanes. Gestes et techniques de l’artiste à l’époque romane

Les Journées romanes es duen a terme a l’abadia de Cuixà. Aquest any es centrarà en el coneixement i el saber fer de l’artista, dels segles XI al XIII, amb l’excepció temes de l’arquitectura i la construcció que es tractaran en una altra edició. Es discutirà sobre pintura, pintura mural, fusta, il.luminació, escultures, vidrieres, la ceràmica i el metall, i per descomptat el famós llibre de Teòfil, el monjo que va compondre un tractat tècnic, l’únic que ha sobreviscut d’aquesta època. La conferència introductòria serà impartida pel professor Robert Halleux, Universitat de Lieja (Bèlgica), sobre la història de l’artesania a l’Edat Mitjana.

Programa

Dates: 6-13/07/2011
Lloc: Sant Miquel de Cuixà
Inscripció: Veure preus