Patrimoni Immaterial i Desenvolupament Sostenible

Des de l’entrada en vigor, el 2006, de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, aquest àmbit de la cultura està rebent una atenció creixent per part d’institucions, experts i entitats, així com de les comunitats, els grups i els individus que en el seu esdevenir doten de continuïtat i vigència les expressions immaterials de la seva cultura. Un dels aspectes més rellevants de cara al futur és el de la contribució que el patrimoni cultural immaterial pot aportar al desenvolupament sostenible, entès no només com un desenvolupament econòmic respectuós amb els recursos naturals, sinó també com aquell desenvolupament humà que millora les condicions de vida de les persones així com la cohesió social i territorial. Aquest col·loqui, amb la presentació d’experiències en aquest àmbit i la presència d’experts internacionals, vol generar un debat que permeti progressar en els beneficis recíprocs que poden aportar el patrimoni cultural immaterial i el desenvolupament sostenible, dos aspectes fonamentals per garantir el futur de la humanitat.

El col·loqui s’estructura en tres sessions dedicades respectivament al desenvolupament social, el desenvolupament natural i el desenvolupament econòmic, els tres eixos del desenvolupament sostenible. En cada sessió, una ponència internacional i quatre comunicacions serviran per centrar i estimular el debat.

Presentació de comunicacions fins al 15 de maig a patrimoni@unescocat.org

Programa

web

Data: 9-10 de juliolde 2012
Lloc:
Edifici Filmoteca de Catalunya. Pl. de Salvador Seguí, 1-9, Barcelona
Inscripció:
Centre Unesco de Catalunya