L’arquitectura de Rafael Guastavino, cultura catalana als Estats Units

conferencia-guastavino-a-carrec-de-john-oschendorfL’arquitectura de Rafael Guastavino, cultura catalana als Estats Units

L’any 1881, l’arquitecte català Rafael Guastavino Moreno va emigrar als Estats Units i es va establir a Nova York. Format a l’Escola Industrial Barcelonesa i amb un notable olfacte comercial, va crear la Guastavino Fireproof Construction Company, que va fer de la volta catalana (sistema tradicional per la construcció de grans voltes amb maons i ciment) un element indispensable de l’arquitectura civil i religiosa dels Estats Units. Més de 1.000 edificis, entre els quals es troben pràcticament totes voltes de pedra de les esglésies construïdes als Estats Units entre 1890 i 1940, la Grand Central Station de Nova York, la Boston Public LIbrary o la Union Station de Pittsburgh.

La trobada comptarà amb el principal expert mundial en la figura de Rafael Guastavino i dos figures de la promoció de la cultura catalana al món.

Data: 21/05/2012
Lloc: Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (Comte d’Urgell 187)
Hora: 19:00h
Inscripció gratuïta: www.alumni.upc.edu