Ruinas modernas, una topografía del lucro

Julia-Shulz-fitxa_1SCHULZ-DORNBURG, JULIA
2012
ISBN:978-84-96645-14-1
AMBIT SERVEIS EDITORIALS, S.L.

L’obra és el resultat de més de dos anys de recerca i treball fotogràfic sobre la destrucció del paisatge causada per la urbanització abusiva del territori. Prologat per Francesc Muñoz, el llibre compta amb la collaboració d’autors com Pedro Azara, Rafael Argullol, Oriol Nel·lo i Jordi Puntí.

Ruinas modernas, una topografía de lucro és un inventari fotogràfic de la construcció especulativa a Espanya. S’hi presenten paisatges ocupats per urbanitzacions abandonades que mostren l’herència al territori de l’esclat de la bombolla immobiliària. La recent implantació massiva d’enclavaments d’oci, complexos turístics i residencials de tot tipus ha transformat vastes regions no sols a la costa, sinó també en indrets d’interior. L’ocàs prematur de molts d’aquests assentaments se’ns presenta amb imatges de bellesa inquietant, testimonis de la incongruència entre la curta vida de l’especulació immobiliària i les seves perdurables seqüeles físiques.

Presentació Llibres al CCCB
19/10/2012 a les 19.30 h www.cccb.org