Entramats vegetals. Un recurs natural.

Data:26 i 27 de gener de 2013.
Inscripció: General: 215,00 € 165,00 € // Estudiant: 115,00 €
Lloc: Escola Orígens a Les Planes d’Hostoles (c/ La Roureda, 5-7 de Les Planes d’Hostoles)

web

Considerant que diversos essers vius construeixen refugis de fulles, herbes i fibres naturals, aquests materials són possiblement els primers materials de construcció fets servir pel gènere humà, quan les coves i altres refugis naturals no estaven disponibles.

En l’ús d’entramats vegetals per a la construcció podem diferenciar entre sistemes vius i sistemes en sec. En l’arquitectura tradicional sempre ha esdevingut un recurs natural amb diverses aplicacions pràctiques com son els murs verticals enjardinats; amb funcions d’ombrejat, d’estètica i d’absorció acústica, els canyissos revestits d’escaiola o d’argila per a cobrir o delimitar espais i fins i tot com a estructura portant.

Al nostre entorn ens trobem diverses espècies vegetals que amb la seva estructura elàstica i resistent i la seva versatilitat de formes, es pot arribar a construir un seguit d’elements arquitectònics gairebé il·limitat. Tant el salze, com la canya autòctona i l’americana, l’avellaner o el bambú son plantes vives que converteixen la tradició en una moderna solució.

Professors:Oriol Rosselló, arquitecte membre de CATS i membre fundador de bangolo.com
Membres del Col·lectiu Investigació Canyera de l’associació ESFA (Espai Social i de Formació d’Arquitectura); investigadors i aplicadors del mètode “Canya Viva”.
Miquel Bayona, enginyer de l’edificació.