Jornada al COAC sobre la protecció dels valors en el planejament urbanístic

web

Data: Dilluns 22/04/2013
Lloc: Demarcació de Barcelona. Seu de Plaça Nova. Plaça Nova, 5. 08002 Barcelona
Hora: 10:00-14:00h
Inscripció gratuïta: Escola Sert

La jornada, que organitzen conjuntament el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i el COAC a partir de les 10 h a la sala d’actes de plaça Nova, servirà per presentar les directrius de contingut per als catàlegs de béns que acompanyen els plans d’ordenació urbanística municipal i els plans especials de protecció del patrimoni. A continuació es durà a terme una taula rodona sobre la regulació del planejament urbanístic per a la protecció dels valors del territori. La jornada està adreçada a arquitectes i d’altres tècnics relacionats amb l’urbanisme i la protecció del patrimoni.
Després de la presentació d’Agustí Serra, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Clara Galiano, cap del Servei de Documentació de la DGOTU i Elsa Ibar, cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic de la DGPC, seran les encarregades d’explicar les directrius de contingut per als Catàlegs de béns. Posteriorment, Antoni Vilanova, director del PEP Manresa i Ricard Torres i Mercè Argemí, tècnics de l’Ajuntament de Manresa detallaran sengles exemples de l’aplicació d’aquestes directrius a Manresa i Tortosa.

La relació entre el planejament urbanístic i la protecció dels valors patrimonials del territori es tractarà en una taula rodona que s’iniciarà a continuació i que comptarà amb la participació de Camil Cofan, subdirector general d’Urbanisme; J. Manuel Rueda, subdirector general de Patrimoni; Raquel Lacuesta, historiadora, SRP (Diputació de Barcelona); Montserrat Giné, responsable de l’Àrea d’Urbanisme del COAC i Rosa Cànoves, arquitecta de l’Ajuntament de Girona, moderats per Jordi Rogent.

El degà del COAC, Lluís Comerón, serà l’encarregat de posar la cloenda a l’acte.