Curs d’estiu: Viatges cap a una arquitectura

Data: 19-21 de junyde 2013
Lloc:CUIMPB-Centre Ernest Lluch C/ Montalegre, 5 08001 – Barcelona
Inscripció: 145,00€

El mite de l’arquitectura contempla viatges determinants: el de l’arquitecte Dédalo per servir Minos i oferir-li el laberint i el següent viatge de Teseu per desemmascarar, el d’Ulisses i Aquil per destruir una ciutat … Molts viatges comporten destrucció sobre les cendres i ressorgirà una cosa nova: Piranesi exigia “Camp”, taula rasa, per tornar a començar. Des de personatges tan rellevants com Villard d’Honnecourt, Arnolfo di Cambio, Ciriaco d’Ancona, Brunelleschi, Donatello, Alberti, Mantegna, Michelangelo, Palladio Borromini, Villanueva, Labrouste, Garnier, Burnham, Frank Lloyd Wright, Loos, Le Corbusier, Kahn, Venturi … es poden reconstruir trànsits intel·lectuals significatius per les seves propostes a venir, exemples i referències per l’actualitat. Alguns viatges de joves arquitectes actuals propers també seran mostrats.

Programa detallat del curs i inscripcions