Guia d’arquitectura moderna de Barcelona (versió revisada)

ALB_7405Manuel Gausa, Marta Cervelló, Maurici Pla, Ricardo Devesa
Editat per l’Ajuntament de Barcelona i Actar
2013
ISBN: 978-84-9850-453-8

Aquesta guia actualitzada i revisada de Barcelona recull una extensa selecció d’arquitectura des del període que es va iniciar amb les manifestacions arquitectòniques del modernisme i el noucentisme, passant pels grans projectes dels Jocs Olímpics i el Fòrum de les Cultures fins a les dues grans transformacions urbanístiques del barri 22@ i la plaça d’Europa. Un document que, a més de ser una guia d’ús, també ofereix una reflexió de com la ciutat de Barcelona s’ha transformat, ha crescut i ha afrontat els reptes urbanístics, socials i culturals des de finals del segle XIX fins a l’inici del XXI.