Richard Wagner i Adrià Gual. Els plafons perduts de l’Associació Wagneriana

Inici: 29 de maig de 2013
Fi: 29 setembre de 2013

web

Museu d’Història de Catalunya

Horari: De dimarts a dissabtes, de 10 a 19 h. Dimecres, de 10 a 20 h. Diumenges i festius, de 10 a 14,30 h. Dilluns no festius, tancat.

Produïda pel Departament de Cultura i comissariada per la historiadora de l’art i gestora cultural Lourdes Jiménez, a l’exposició destaquen els plafons que va realitzar Gual per a l’Associació Wagneriana (ca. 1902-1904) a la seva primera seu estable. En total, dotze llenços sobre tela que, fins al moment, tan sols eren coneguts per unes antigues fotografies de l’època que donaven testimoni de la sala de concerts. Aquesta és la primera vegada que es mostren les pintures després del seu descobriment recent dins el Llegat Joaquim Pena de la Biblioteca de Catalunya.