Guia visual ‘Modernisme al Maresme”

phpThumb.php

Descarrega el pdf

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme acaba d’editar la guia visual ‘Modernisme al Maresme’, amb l’objectiu de difondre el gran patrimoni que hi ha a la comarca d’aquest moviment arquitectònic i atreure visitants que cerquen noves experiències culturals mentre gaudeixen del seu temps de lleure.

La guia, que es distribuirà a través dels ajuntaments i les oficines d’informació turística i que està il·lustrada amb més de dues-centes fotografies de Marga Cruz, és un recorregut pel patrimoni modernista de la comarca, amb obres de Puig i Cadafalch i Lluís Domènech i Montaner, entre d’altres.

La publicació té un caràcter clarament turístic, per això s’ha centrat en obres visitables i amb pes específic dels quatre municipis que tenen establertes rutes turístiques: Canet de Mar, Mataró, Argentona i Alella. A més, hi apareixen 14 poblacions més de la comarca que, com a mínim, disposen de tres recursos turístics d’arquitectura modernista. És el cas d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d’Estrac, Calella, el Masnou, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. A més de fotografies, la guia inclou informació sobre els edificis, la ubicació i què cal fer per poder-los visitar.

El Consorci de Promoció Turística considera que aquest patrimoni té prou força per convertir-se en un reclam turístic, tant per al turista de proximitat com per a aquell que cerca un destí de vacances que, a més d’oferir-li sol i platja, li permeti acostar-se al món cultural. Amb aquest objectiu, la publicació ‘Modernisme al Maresme’ està editada en català, castellà, anglès i francès.