Patrimoni en temps de guerra. El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Inici: 6 de març de 2014
Fi: 8 de desembre de 2014

Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, Bda Monestir, 9 Barcelona

Entrada 5,10€

web

Patrimoni en temps de guerra. El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, és una exposició que estudia la significació que va tenir el monestir de Pedralbes en els transcurs del anys 1931 fins el 1941 dins el context polític, social i cultural de Barcelona i de Catalunya. El període més treballat són els anys de la Guerra Civil espanyola, doncs és quan el monestir va ser destinat a servei defensa, inventari i conservació, depenent en un primer moment de la Comissaria de Museus i, posteriorment, del Servei d’Arxius de la Generalitat de Catalunya.

Patrimoni en temps de guerra

L’exposició s’estructura en quatre àmbits que ocupen diversos espais del monestir amb la clara voluntat de mostrar com estava de ple el cenobi aquells anys. A l’antic dormidor es presenta el Monument històric al servei del país; a la sala capitular L’Arxiu Històric General de Catalunya; a la cel•la de Santes Creus, Duran i Sanpere i la salvaguarda del patrimoni documental i a l’espai del refetor,