Paisatge Substituït. L’entorn de Sant Lluc abans de l’obertura de la Via Laietana

Inici: 11 de desembre de 2014
Fi: 8 de gener de 2015

CERCLE ARTISTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADER • C/ MERCADERS, 42 • 08003 Barcelona

web

Narcís Cuyàs i Parera va ser un fotògraf professional establert a Barcelona el 1899 on va crear l’Arxiu Cuyàs de geografia, art i etnologia dels Països Catalans. L’any 1908 va fotografiar, pel Concurs Artístic de la Vella Barcelona organitzat per la Comissió de Reforma, la ciutat que estava a punt de desaparèixer degut a la transformació que esdevindria l’obertura de la Via Laietana. L’exposició mostra una quarantena de còpies modernes obtingudes a partir de llanternes de projecció, conservades per l’Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya.

Amb la col•laboració de l’Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya