Xerrades obertes GRAPAC/CETEC: Metodologies científiques aplicades a la conservació i restauració del Patrimoni

web
Lloc: aula C5/020 a la Facutat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona
Inscripció gratuïta

Aquest any es realitzaran unes conferències obertes al públic per difondre els coneixements en aspectes relacionats amb el Patrimoni per part dels especialistes del grup de recerca GRAPAC/ CETEC-p.

GRAPAC/ CETEC-p té una llarga trajectòria en el món de l’estudi, la conservació i restauració del Patrimoni Cultural amb una visió global i integradora des de diverses disciplines. Una de les característiques del grup ha estat sempre la periodicitat de seves reunions, que permeten la interdisciplinarietat que el caracteritza. Aquest any i seguint la voluntat de difondre els nostres coneixements en aspectes relacionats amb el Patrimoni, les nostres sessions inclouran unes conferències obertes apúblic que n’estigui interessat amb el títol genèric : Metodologies científiques aplicades a l’estudi, la conservació i restauració del Patrimoni.

Aquestes xerrades es duran a terme a les 17h 30’ a l’aula C5/020 a la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona a excepció la del dia 11 d’abril que es durà a terme a l’Institut Químic de Sarrià (l’aula es facilitarà més endavant).

14/03/2016. La microscòpia confocal aplicada a estudis de patrimoni, a càrrec de la Dra. Mònica Roldàn. Tècnic de Suport a la Recerca del servei de Microscòpia, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

11/04/2016. Introducció a les tecnologies d’impressió 3D i la seva aplicació en la conservació del Patrimoni, a càrrec del Dr. Salvador Borrós. Professor catedràtic del Departament d’Enginyeria Química i Ciència de Materials de a l’Institut Químic de Sarrià, Universitat Ramon Llull.

9/05/2016. Aproximació arqueometrica a l’estudi de pigments emprats a la prehistòria, a càrrec de la Dra. Àfrica Pitarch. Investigadora postdoctoral Beatriu de Pinós (Marie Curie-COFUND / AGAUR) al laboratori UMR5199PACEA (CNRS-Université de Bordeaux, França).