Projecció: La Ciutat Enderrocada


La ciutat enderrocada. Fotografies d’abans de la Via Laietana és una selecció de fotografies de les sèries guardonades en el “Concurs Artístich de la Vella Barcelona” (1908) que es conserven a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Es tracta de fotografies dels carrers, places i vivendes que van desaparèixer quan es va obrir la Via Laietana (1908-1913) que tenen un valor excepcional perquè documenten un territori que, pel seu component popular i vetust, la modernitat del nou-cents va deixar de banda.
L’any 2013 es va realitzar aquesta projecció, en el context del cicle “Visions del Convent“, un projecte per a treballar aspectes relacionats amb el paisatge, el patrimoni i la memòria històrica de l’entorn immediat dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i per extensió tot el que fa referència al Districte de Ciutat Vella.

web

Dates: Del 22 de febrer a l’1 de març de 20 a 21.30h
Lloc: a la façana de Pl. Acadèmia, Barcelona