AMCTAIC: PATRIMONI CULTURAL DEL BAIX LLOBREGAT: MUSEU AGBAR DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT I MASIA CAN SERRA

web
Data: Dilluns 28/05/18.
Hora: 18:30h
Lloc: Museu Agbar de les Aigües, Cornellà de Llobregat
Inscripció: Preu soci AMCTAIC: 65 € /Preu No Soci AMCTAIC: 70 €

a càrrec de Jordi Rogent Albiol i acompanyats de Sònia Hernàndez, directora del Museu Agbar de les Aigües i de Jordi Serra, ceramista i tercera generació de la familia Serra.

En aquesta ocasió visitarem el Museu Agbar de les Aigües, acompanyats de Sònia Hernández. Amb ella anirem a la Exposició Permanent on veurem la Sala de Calderes, Sala de la Electricitat i la de Màquines. Una de les instal·lacions hidràuliques de vapor, de primer ordre del patrimoni industrial, destinada a produir la energia per moure les bombes encarregades de fer arribar l’aigua a totes les aixetes.
A part de veure la màquina de vapor en funcionament, visitarem el refugi antiaeri ubicat a la Central Cornellà construït durant la Guerra Civil i les obres de reconstrucció de la cascada de Gaudí, joia del modernisme que l’arquitecte va construir al 1883 per refrescar el jardí de la torre d’estiueig de la Casa Vicens, a Gràcia (ara Barcelona), destruïda al 1945. Obra en rehabilitació que veureu en exclusiva, donat que s’inaugurarà pròximament. Durant el trajecte des de Barcelona visitarem l’exterior de les fàbriques Bagaria i Surís, de Cornellà.

Desprès ens dirigirem a la Masia -Museu Serra, antiga casa de l’any 1672, ubicada en una zona estratègica, per la qualitat dels seus dipòsits d’argila i d’antiga tradició ceràmica i seu d’una nissaga de ceramistes .

L’edifici és un exemple, típic de masia catalana, amb una estructura arquitectònica que ha perdurat i conservat intacta fins avui. Realitzarem també la visita als tallers i exposició dels treballs de ceràmica acompanyats de Jordi Serra, membre de la tercers generació de ceramistes. Després hi dinarem i finalitzarem l’activitat d’aquest dissabte.

Inclou:
Visites guiades, transport, dinar, dossier i assegurança.

Hora i lloc de trobada:
8:30 h Hotel Don Cándido (Terrassa)*
9:00 h Plaça Francesc Macià, davant Bar Sandor

Hora i lloc de finalització:
17:00 h Plaça Francesc Macià, davant el bar Sandor
17:30 h Hotel Don Càndido (Terrassa)*
*En el cas que no hi hagin inscrits a la parada de Terrassa, s’anul·laria.

Per més informació i inscripcions telèfon 93 780 37 87 i secretaria@amctaic.org