Guanyadors de la 5a EDICIÓ DEL PREMI EUROPEU D’INTERVENCIÓ EN EL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

+ informació

La respectuosa renovació d’un edifici de gran escala i complexitat com el Reial Museu de Belles arts d’Anvers; la reconversió a Onda, Castelló, d’un lloc arqueològic declarat bé d’interès cultural en un espai públic viu i actual; la singular i sensible proposta d’aproximació al paisatge urbà de la Nova Esquerra de l’Eixample a Barcelona; o la posada en valor d’una metodologia japonesa que suggereix com el patrimoni ha de ser transmès, entre els guanyadors de la 5a edició del Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. El jurat ha triat els 15 projectes finalistes, els 4 projectes guanyadors i 2 Mencions Especials de Restauració d’entre un total de 294 candidatures.
En la seva 5a edició, el Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, certamen biennal organitzat pel COAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya) i AADIPA (Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic) i que té com a patrocinadors el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona ha experimentat un creixement d’un 25%, ha comptat amb gairebé 300 projectes i 23 països representats. Unes xifres que constaten l’èxit i la maduresa d’una convocatòria que, coincidint amb el seu desè aniversari, s’erigeix en referent europeu en l’àmbit de la rehabilitació arquitectònica.