CICLE DE VISITES TÈCNIQUES XLIVÈ CURSET. JORNADA TÈCNICA SOBRE PATRIMONI CUSTODIAT A ICAB – BARCELONA

Ens plau convocar-vos a la propera activitat de l’AADIPA, que tindrà lloc el dissabte 16 d’octubre del 2021, relacionada amb el curset d’enguany: PATRIMONI CUSTODIAT. Biblioteques, arxius i centres de documentació.Visitarem la Biblioteca de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, considerada una de les biblioteques més importants de l’àmbit jurídic europeu. Va néixer alhora que el Col·legi l’any 1833. Avui, i des del 1924, ubicada a l’antic Palauet Casades del 1870 al xamfrà del carrer Mallorca, entre Roger de Llúria i Pau Claris.

La seva col·lecció de fons antic “La Reserva” la distingeix de les altres biblioteques jurídiques privades europees reunint pergamins, incunables, al·legacions jurídiques, manuscrits i llibres impresos que són un veritable tresor històric que va del segle XI a l’any 1900.

Ens acompanyaran en la visita Isabel Juncosa, bibliotecària i directora de la Biblioteca i  els arquitectes Albert Plà i Francesc Labastida, que recentment han executat les obres de Restauració Patrimonial i d’acondicionament de l’espai quant a accessibilitat, instal·lacions de protecció al foc i millora de l’eficiència energètica del conjunt.

Per indicacions de l’Autoritat Sanitària es faran les visites per grups de màxim 20 persones en què serà imprescindible l’ús de la mascareta. Si fos el cas, s’organitzaran dos grups, la segona visita s’iniciarà a les 11:45 h.

    9:45   Trobada davant de la seu de l’ICAB “Palauet Casades” Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, seu de l’ICAB (carrer Mallorca 283-285).    
  10:00   Del Palauet Casades a la seu de l’ICAB. La biblioteca jurídica de l’ICAB   Acompanyats per Isabel Juncosa, bibliotecària i directora de la Biblioteca.  
  11:00   Les darreres intervencions en la biblioteca.   Acompanyats pels arquitectes Albert Pla i Francesc Labastida.

Inscripcions