110716 – JORNADA DE VISITA A FORTIFICACIONS (III): MURALLES DE TARRAGONA I MONTBLANC

FortificacionsIIIActivitat de l’AADIPA  que tindrà lloc el dissabte 16 de juliol de 2011, organitzada per la Mercè Griñó, l’Anna Albó i el Dídac Gordillo. Visitarem dues intervencions de restauració recents en muralles romanes i medievals del Sud de Catalunya. 

10:00

Trobada a la Seu del COAC a la Demarcació de Tarragona, presentació i inici de la visita.Acompanyats per en Jaume Costa, arquitecte dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, que explicarà els criteris generals de les intervencions en la muralla romana de Tarragona.

11:00

 

Intervencions en l’espai públic de la Part Alta.Acompanyats per en Jordi Segura, arquitecte i Cap de la Secció d’Intervenció Arquitectònica de la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat de Catalunya, que explicarà les intervencions d’arranjament i millora de l’espai públic de la Part Alta, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.  

12:00

Intervencions en el tram de muralla romana.Acompanyats per en Joan Figuerola, en Joan Carles Gavaldà i en Jordi Romera, arquitectes del projecte de consolidació i rehabilitació dels trams de muralla de l’Hort de l’Arquebisbat i baixada del Roser.

14:30

Dinar a l’antic Convent de Sant Francesc, Montblanc.

16:30

Intervencions en la muralla medieval de Montblanc.Acompanyats per en Carles Brull, arquitecte municipal de Montblanc i responsable dels projectes d’intervenció, i per en Josep Andreu, arqueòleg i alcalde de Montblanc. 

19:00

Comiat i finalització de la visita.

Telèfons de l’organització: 616 124 033 (Anna), 686 965 034 (Dídac) i 696 197 437 (Mercè).

Programa

Inscripció

Documentació adjunta: Tarragona-Muralles, Tarragona-Pavimentació, Montblanc