El Pallars il·lumina Catalunya

Inici: 9 de febrer de 2013
Fi: 2 de junyde 2013

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya Rambla d’Ègara, 270 08221 Terrassa (Vallès Occidental)

Entrada 3,5€

web

Arriba al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) l’exposició itinerant ‘El Pallars il·lumina Catalunya’, que explica de manera divulgativa el paper de les hidroelèctriques d’aquesta comarca en la industrialització de Catalunya i la transformació econòmica, social i paisatgística del territori. Una turbina Pelton, un regulador hidràulic, un transformador, un comptador portàtil, fusibles, una taula de despatx i una vella màquina d’escriure són algunes de les peces que s’hi poden veure, uns objectes que mostren el desenvolupament de la producció energètica des de principis del segle XX fins a l’actualitat i que van contribuir a fer que Catalunya es convertís en una de les principals zones industrialitzades d’Europa. L’exposició també posa en relleu el gran esforç humà de treballadors i emprenedors, sense els quals no s’hauria pogut tirar endavant el projecte i la construcció de les primeres centrals hidroelèctriques.