AMCTAIC FÒRUM DE PATRIMONI INDUSTRIAL: El paisatge i el patrimoni industrial a l’Empordà


Eusebi Casanelles i Rahola, vicepresident del Patronat de la Colònia Vidal, ens parlarà sobre “El paisatge i el patrimoni industrial a l’Empordà”
Ernest Lluch en un dels seus escrits va afirmar que “La idea de l’Empordà únicament agrari no te cap sentit” perquè entre els s. XVIII i XIX es van crear tota una sèrie d’indústries de diversos sectors industrials en base al sector agrícola i surer. Encara que el Baix i l’Alt Empordà tenen una estructura econòmica diferents, tenen en comú uns paisatge que van des del marítim fins el de muntanya. La geografia de cada un d’ells ha definit, un tipus d’economies agropecuàries que es van industrialitzar al llarg del segle XIX i que ens han deixat un patrimoni industrial molt interessant que cal conservar i difondre.
L’autor:
Eusebi Casanelles i Rahola, comissari de la exposició “Empordà Industrial”. Va ser director del mNACTEC, president de l’Associació Espanyola de Patrimoni industrial i d’obra pública (1988-1991)
i membre de la comissió executiva del TICCIH (The International Committe for the Conservation of the Industrial Heritage) que presidí en 2000-2005. L’any 2017 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Lloc: Auditori Pompeu Fabra
Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya
Via Laietana, 39, 5a planta. 08003 Barcelona
Hora: 18.30 h

Entrada gratuïta. Cal fer inscripció prèvia per telèfon 93 780 37 87 o bé per correu electrònic a secretaria@amctaic.org