AMCTAIC: Igualada i el seu patrimoni industrial i arquitectònic

 


Visites acompanyats per l’arquitecte municipal d’Igualada, el Sr. Carles Crespo.

Amb ell visitarem la Igualadina Cotonera (S.XIX), edifici construït entre els anys 1841 i 1842 i que va funcionar fins el 1967. Tipològicament es tracta d’un edifici cotoner, una fàbrica de vapor de cinc plantes d’estil Manchesterià amb una estructura on es combina pilars de fusta i de ferro colat. La Igualadina cotonera és una de les mostres més antigues que es conserva de la primera industrialització (1842), Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i monument històric.

La Cooperativa Agrícola d’Igualada és un edifici modernista projectat per l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunet entre 1919 i 1921. Es tracta d’una obra inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Al 2016 l’edifici es va reobrir, desprès d’un procés de consolidació, recuperació i millora de l’accessibilitat impulsat per la cooperativa AgroIgualada i l’Ajuntament d’Igualada. A continuació farem una passejada per diferents adoberies i edificis del barri del Rec d’Igualada.

Per agafar forces i continuar a les visites de la tarda, ens aturarem en el Restaurant Somiatruites (cuina d’autor) ubicat en una antiga adoberia rehabilitada. A l’espai del Restaurant ens oferiran una xerrada sobre la recuperació del Patrimoni Arquitectònic i la nova cuina amb Xavi Andrés, arquitecte i cuiner del Somiatruites.

A la tarda continuarem amb una visita a l’antic Escorxador Municipal, acompanyats d’Enric Solsona, arquitecte autor de la Rehabilitació. Visites per l’exterior de l’Assil de Sant Crist, edifici modernista de Joan Rubió i Bellver i per finalitzar una visita “exclusiva” a l’ interior a la Fàbrica Punto Blanco, acompanyats per un dels directius de l’empresa

web

Preu soci AMCTAIC: 65 €
Preu no Soci: 75 €

Inclou:
Visites guiades, transport, dinar, dossier i assegurança.

Hora i lloc de trobada:
8:00 h Hotel Don Cándido (Terrassa)
8:30 h Plaça Francesc Macià, davant Bar Sandor

Hora i lloc de finalització:
9:30 h Hotel Don Cándido (Terrassa)
20:00 h Plaça Francesc Macià, davant Bar Sandor

Per més informació i inscripcions telèfon: 93 780 37 87 i secretaria@amctaic.org