Portes obertes a La Presó. Espai de Les Arts

Vine a conèixer l’edifici patrimonial d’Elies Rogent i com serà La Presó. Espai de les arts en una jornada de portes obertes en què hi haurà diverses activitats des del dissabte 21 fins al diumenge 22.

La presó de Mataró és una construcció de gran rellevància en la història de l’arquitectura penitenciària contemporània. Construïda per l’arquitecte Elies Rogent,constitueix el primer exemple d’aplicació del model panòptic a l’Estat espanyol, que segueix de forma directa les corrents penitenciàries reformistes europees de l’època. La presó, de planta panòptica, s’inaugura l’any 1863. Les dependències de la presó són múltiples i tant la seva morfologia com els seus usos han anat variant amb el pas del temps. L’interior resulta ara molt diferent respecte als plànols originals.

La jornada de portes obertes, durant la qual hi haurà diverses activitats, permetrà conèixer els orígens de l’edifici així com els futurs usos com a Espai de les arts.

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
web
Dates: 21-22 de d’abril
Lloc: Mataró