Presentació de “La barcelona de ferro. A propòsit de Joan Torras Guardiola”

Data: Dimecres 19/06/2013
Lloc: Sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès
Horari: 19:30h
Inscripció gratuïta:

Pesentació, per segona vegada, del llibre “La Barcelona de ferro. A propòsit de Joan Torras Guardiola”, publicació coordinada pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) i de la qual són editors Assumpció Feliu Torras, Dra. en Història de l’Art i Antoni Vilanova Omedas, arquitecte, ambdós membres de l’AADIPA. El llibre conté diversos capítols a càrrec d’arquitectes i historiadors com Mercè Tatjer, Jordi Rogent, Jaume Rosell, Ramon Graus, Josep Maria Montaner, Marina López, Bertrand Lemoine i David García Carrera i va guanyar el Premi FAD de pensament i crítica l’any 2012.

El motiu d’aquesta segona presentació és la commemoració, el passat dia 1 de juny, del 125è aniversari de la inauguració del Monument a Colom del que Torras Guardiola va calcular els fonaments i va construir la bastida que va permetre muntar-lo. Per aquest motiu, es farà una presentació general a càrrec del director del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), Joan Roca Albert i els dos editors, Assumpció Feliu i Antoni Vilanova, que donarà pas a una conferència de l’arquitecte David Garcia Carrera, autor del capítol del llibre on es parla de la bastida del Monument a Colom i els càlculs per minimitzar-ne els costos i reutilitzar el material.