JORNADA DE VISITA AL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC DE L’ALT URGELL

091003-AltUrgell

JORNADA  DE VISITA AL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC DE L’ALT URGELL

 Activitat de l’AADIPA, organitzada per la vocal d’AADIPA a Lleida, Mercè Manonelles, el dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre de 2009.

Seguint en la línia dels dos anys anteriors, es farà una visita a elements d’interès patrimonial per les comarques de Lleida. En aquest cas les visites es centraran més en arquitectura religiosa i popular de la Seu d’Urgell i voltants.

Programa

Enllaç fotografies

Documentació visita: 01-Seu d’Urgell02-Col·legiata CastellbòFarinera Montferrer, Mare de Déu de la Trobada Monferrer, 05-Visites diumenge

 

   DISSABTE 3 D’OCTUBRE
 10:00    Seu d’UrgellPunt de trobada a la Delegació del Pirineu del COAC: . Pg de Joan Brudieu 20Homenatge a la figura de Lluís Vidal i Arderiu (s’obsequiarà amb una publicació sobre la seva obra).Visita acompanyats per Anna Vidal i Oriol Solanes, arquitectes.Intervencions d’arranjament de carrers del casc antic.Catedral de Santa Maria d’Urgell: Pla director, arranjament campanar de Sant Lluc, Museu Diocesà i cripta.Millora de l’accessibilitat entre el casc antic i el Parc del Segre.Rehabilitació de l’església de Sant Agustí com a Biblioteca comarcal.Rehabilitació dels antics garatges militars com a Centre Cívic.Nova seu de la Delegació dels Pirineus (projecte en curs).Passejada per el barri jueu i el nucli històric.
 14:00  Dinar a Castellbò a la fonda Cal Lluís 973.352.154. 
 16:00    Castellbò Visita acompanyats per Joan Agelet, arquitecte. Visita de la Col·legiata de Castellbò, en  restauració de la 3a fase, restauració interior i façanes. Visita a les cobertes restaurades en la 2a fase.Visita a la Farinera de Castellbò.Visita a l’Ermita de la trobada  
   DIUMENGE 4 D’OCTUBRE
 9:00  Sortida des de la Seu d’UrgellPunt de trobada aparcament d’autobusos del Parc del Segre
 10:00   Trobada al Coll de BancsSituació a l’entorn i aproximació a les visites que es duran a terme.
 11:00  FórnolsVisita a St. Climent de Fórnols, s’hi conserva una còpia moderna d’una imatge romànica i un fragment d’un retaule gòtic dedicat a Sant Climent. Visita acompanyats per Antoni Fiol
 12:00    Cornellana Visita acompanyats per l’arquitecte Antoni Fiol Visita a l’església de Sant Pere de Cornellana, eon s conserven 2 fragments de retaules del segle XVII. A Cornellana es poden identificar encara les restes d’una allau de fang que al segle XIX s’endugué algunes cases. Per protegir el poble d’aquests moviments de terres es plantaren alzines a la part alta.
 13:00    Vall del riu de la VansaVisita acompanyats per l’arquitecte Antoni Fiol. Ossera. Visita a l’Església de Sant Quiro i Santa Julita, on es conserva un retaule gòtic.
 14:00  Dinar i visita al Molí de Fòrnols 973.352.154.
 16:00   Sorribes  Visita acompanyats per Antoni Fiol al centre d’acollida de visitants, ubicat en l’edifici de les antigues escoles.
 17:00   Sant Julià dels Garrics. Visita acompanyats per Antoni Fiol a l’església de Sant Julià on es conserva un retaule romànico-gòtic situat en el seu lloc original.
 18:00   SisquerVisita acompanyats per Antoni Fiol a l’església de Sant Romà de Sisquer, romànica amb un absis semicircular del s.XII on s’han restaurat unes pintures romàniques sobre el parament original
 19:00  Retorn a Coll de Bancs  Des d’aquest punt hi ha aproximadament 2h fins a Barcelona