100508-Institut Pere Matas de Reus i al Parc Samà

100508Activitat de l’AADIPA  que tindrà lloc el dissabte 08 de maig de 2010, organitzada per la vocal de l’AADIPA de Tarragona Mercè Griñó. Es visitarà una intervenció recent en l’Institut Pere Mata, obra de Domènech i Montaner,  i coneixerem més a fons el jardí indià del Parc Samà ( lligat a les diverses visites que es duran a terme aquest any dedicades al patrimoni de jardins, per complementar el tema que es tractarà en el proper XXXIIIè curset de l’AADIPA).   

 10:15

 

 Presentació i inici de la visita.

 Carretera de l’Institut Pere Mata s/n. Reus. 

Visita al Pavelló 6 “dels distingits” de l’hospital psiquiàtric Institut Pere Mata de Reus. Edifici construït 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Acompanyats per Joan Figuerola Mestre, arquitecte autor de les obres de restauració i rehabilitació funcional de l’edifici.

 

 12:30

Ctra. T-314 Vinyols i els Arcs s/n qmb Ctra. T-312Visita al Parc Samà de. Iniciat el 1881 per l’arquitecte José Fontserè Mestres.  Acompanyats per Anna Isabel Serra Masdéu, historiadora.

  14:00

 Comiat i finalització de la visita.

 

 El preu de la jornada és de 4 € pels membres d’AADIPA i altres (és el preu de l’entrada al Parc Samà i despeses d’organització). El pagament es farà en efectiu el dia de la visita.

Mapa

Documentació adjunta: Institut Pere Mata, Parc Samà

Articles Diari de Tarragona1992, articles Diari de Cambrils 1992, article Espais Mediterranis 1999, article mort Samà 1976

Fotografies compartides 

T’adjuntem links d’interès de la visita:

Institut Pere Mata

Parc Samà

Llistat bibliogràfic sobre el Parc Samà