100717-Romànic del Berguedà

100717Activitat de l’AADIPA  que tindrà lloc el dissabte 17 juliol de 2010. Visitarem diverses intervencions dutes a terme per el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona en esglésies romàniques. L’SPAL és I’oficina de la Diputació de Barcelona especialitzada en matèria de patrimoni arquitectònic. Té cura de I’assessorament i el suport tècnic i científic als municipis i els ens locals i de I’actuació en els seus monuments i centres històrics.

La divulgació dels treballs fets constitueix un aspecte fonamental del mètode de restauració emprat per I’SPAL, així com la custòdia, la vigilància i el manteniment dels edificis o elements restaurats i l’atenció als seus visitants.

Un dels objectius és, en el cas del Berguedà, la difusió cultural d’una sèrie de construccions de la comarca, dels segles x al xv, restaurades per la Diputació de Barcelona a través de I’SPAL, que ofereix en alguns casos un servei de guies especialitzats que introdueixen els visitants en el món de l’arquitectura medieval

 10:30

 

 Punt de trobada

Plaça de Gernika, a Berga.

Com que a la tornada al vespre s’haurà de passar altre cop per Berga, es poden deixar cotxes aparcats en una esplanada al costat d’aquesta plaça i recollir-los al baixar.

 11:00

 

 Església de Sant Quirze de Pedret. Cercs

Carretera C- 1 6 (sortida Berga-Centre). Camí de Pedret, que surt de la plaça de Gernika, a Berga.

Visita a l’església dels segles IX i X, amb aportacions d’època romànica. Conté la reproducció d’importants pintures murals dels segles X i XI.

Acompanyats per Antoni González, Joan Closa i Raquel Lacuesta.

13:00 Església de Sant Sadurní de Rotgers. Borredà Finca dels Torrents, al nord del municipi. Camí que surt del PK 2,92O de la carretera BV-4656 de Borredà a Sant Jaume de Frontanyà i que passa per can Cirera.Visita a l’església romànica dels segles X i XI, d’una nau amb absis decorat per I’exterior amb arcuacions i faixes llombardes. Sobre la nau s’aixeca un campanar de torre.Restaurada per I’SPAL entre 2000 i 2001.Acompanyats per Antoni González, Joan Closa i Raquel Lacuesta.

 14:00

 

 Dinar a Cal Eloi.Sant Jaume de FrontanyàC/ Dalt 5  08619 Telèfon: 93 823 90 06  http://www.turismesantjaume.com/

 17:00

 Monestir de Sant Llorenç prop Bagà. Guardiola de BerguedàCamí del cementiri o Pujada de Sant Llorenç.

Visita a l’antic monestir de Sant Llorenç prop Bagà va ser bastit entre els segles X i XII, i es va ensulsiar parcialment el 1428. Del monestir original es conserva una part de I’església i del claustre, i una sala coneguda com a hospital. Restaurat per I’SPAL des del 1982, i recentment s’han recuperat els volums originals dels edificis.

Acompanyats per Antoni González i Mireia Barnadas.

Mapa de les visites

Mostra un mapa més gran

Per problemes d’aforament de les instal·lacions la

inscripció està limitada a 40 persones

Programa

 

Tríptics: Sant Quirze de Pedret, Sant Sadurní de Rotgers i Monestir de Sant Llorenç prop Bagà

Documentació adjunta: 

Fotografies compartides

T’adjuntem links d’interès de la visita:

Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona SPAL