100918-Jardins d’Olot

101918Propera activitat de l’AADIPA  que tindrà lloc el dissabte 18 setembre de 2010. Aquesta visita continua amb les altres visites que s’estan duent a terme aquest any dedicades al patrimoni de jardins, per complementar el tema que es tractarà en el proper XXXIIIè curset de l’AADIPA.

Visitarem diversos jardins històrics, públics i privats, de la ciutat d’Olot.

 

  10:30

 

Punt de trobada

Adreça : Passeig de Miquel Blay (Passeig del Firal) 38-40, Olot.

Visita a jardí i casa  Solà Morales al Passeig del Firal 38-40.

Autor  : Lluis Domènech i Montaner (1913-16)

Acompanyats per Clara Jiménez, arquitecta i paisatgista i  Pep de Solà-Morales, arquitecte, autors de la reforma del jardí

  11:30

El Parc Vell/Jardí barroc de la Plaça Clarà

Adreça: Plaça Clarà

Visita al jardí de tipus noucentista situat dins una plaça porxada d’inspiració neoclàssica .

Autor  : Esteve Pujol (1868-71).

Projecte de restauració realitzat per Parcs i Jardins de Barcelona.

Acompanyats per Joan  Albesa regidor d’urbanisme, Ramon Prat  i Eduard Callís tècnics municipals directors de l’execució  de  l’obra.

12:30

El Parc Nou i l’Eixample Malagrida .  

Adreça:Avinguda Santa Coloma 43

El Parc Nou és un jardí romàntic, amb elements de jardineria anglesa juntament amb boscos d’espècies autòctones. Situat en antiga finca senyorial , l’any 1932, passà a ser propietat municipal i s’obrí al públic el 1943. Dins del recinte hi ha la Torre Castanys, actualment Casal dels Volcans , construïda el1854 per  Josep Fontserè.
Visita guiada per  un botànic.

13:30

Paratge de la Font Moixina

Adreça: Carretera de  la Moixina

Declarat reserva natural d’interès geobotànic i posseïdor d’un encís transmès en multitud de poemes i pintures, els aiguamoixos de la Deu i de la Moixina esdevenen un paisatge de vegetació humida, amb roure pènol, pollancres i salzes rodejats de fonts, que conviu amb una gran varietat d’espècies animals.
Visita guiada per un botànic.

 

 14:30

Dinar al Restaurant La Deu

Ctra. La Deu s/n 17800 Olot Tel 972  261 004  . www.ladeu.es

 16:30

 

Jardí del Mas  Subiràs

Adreça: Mas Subiràs .  Av. Del Pla de Dalt .

Visita a la casa i al jardí format per topiaries i turó d’inspiració romàntica..

Acompanyats per   Aurèlia Codina , propietària.

17:30

Fonts de Sant RocAdreça: Passeig de Sant RocEl conjunt, amb la font monumental en forma de capella, les escales i l’esplanada, que constitueixen de sempre una de les passejades més amables dels voltants d’Olot, fou fet a finals del segle passat, i encara reformat pel pas del tren – els anys 1910-11-. El projecte, de Josep Berga i Boix, data de 1885.Acompanyant per determinar.

 18:30

El Parc de la Pedra ToscaAdreça: Parc de Pedra Tosca . Les Preses.Originàriament, aquests territoris eren una roureda de roure pènol, on a partir de finals del s. XIX, es van anar obrint camps de conreu, envoltats de murs de pedra seca (amb roques volcàniques), anomenats artigues, amb la fragmentació de la roureda i la configuració d’un mosaic de camps, murs i cabanes de pedra seca, un paisatge rural de gran valor, a més d’ecològic, geològic i arquitectònic. El 2004 es va inaugurar la intervenció del Parc de Pedra Tosca (Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba), de RCR Aranda Pigem Vilalta arquitectes.Acompanyant per determinar.

Mapa de les visites

Programa

Inscripció

Documentació adjunta: Dossier de la visita 1, Dossier de la visita 2

Documentació complementària: jardí i casa  Solà Morales, El Parc Vell/Jardí barroc de la Plaça Clarà, El Parc Nou i l’Eixample Malagrida, Paratge de la Font Moixina Fonts de Sant Roc

Fotografies compartides

T’adjuntem links d’interès de la visita: Parcs i jardins d’Olot, El Parc nou, Els Aiguamoixos de la Déu i la Moixina, Ajuntament d’Olot, Plànol tursime d’Olot