Calaix i Patrimoni.gencat

Acte de presentació del Calaix i Patrimoni.gencat

El director general del Patrimoni Cultural, Jordi Roca, i la directora general de Cooperció Cultural, Anna Falguera, presentaran dimecres vinent, 22 de setembre, a les 19 hores, el dipòsit digital Calaix (calaix.gencat.cat) i la nova versió del web www.patrimoni.gencat.cat.
Calaix, que estarà operatiu a partir del mateix dia 22, és un projecte creat per preservar i donar accés a la documentació digital del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Neix amb la voluntat de millorar la transparència i facilitar la consulta de la documentació generada pel Departament. D’entrada, el web ofereix prop de 20.000 fitxers digitals sobre patrimoni cultural i biblioteques, com ara: 2.300 memòries d’excavacions arqueològiques i paleontològiques, 1.500 plànols de monuments catalans o 2.800 fotografies de restauracions de patrimoni arquitectònic. El projecte és el resultat del programa de digitalització del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.
 
En el mateix acte es presentarà la segona versió del web patrimoni.gencat, creat el 2008 i que ara oferirà més recursos audiovisuals (vídeos, gigafotos, panoràmiques i reconstruccions en 3D), un nou disseny i una nova activitat 2.0.

100922calaix

Data: 22 de setembre de 2010

Hora: 19:00

Lloc: Palau Moja, Portaferrissa 1 Barcelona