101024-Visita a intervencions en calç. Lleida

Propera activitat de l’AADIPA  que tindrà lloc el diumenge 24 d’octubre de 2010. Aquesta visita està lligada a les 1s JORNADES-TALLER SOBRE TÈCNIQUES TRADICIONALS DE CONSTRUCCIÓ: La calç i les seves aplicacions en l’arquitectura. Visitarem diverses intervencions on la calç s’ha utilitzat àmpliament en la restauració.

 

8:00

 

 Punt de trobada

Avinguda Blondel 22, davant del Hotel Real

9:00

Restauració del Convent d’Avinganya.AVINGANYA
Seròs
Edifici dels ss. XIII-XVIII, amb treballs de conservació preventiva duts a terme en les façanes externes de l’església monacal, centrats en la reintegració amb morter de calç de producció industrial (Biocalce) així com la consolidació d’estructures arquitectòniques, descobertes durant les darreres campanyes arqueològiques, amb mur de tàpia.Acompanyats per Ramón Solé, restaurador i Melitó Camprubí, arquitecte Cap del Departament de Patrimoni de la Diputació de Lleida

11:45

 

 albiRestauració del castell de l’Albi

L’Albi

L’obra ha volgut recuperar, sobres les pròpies traces del castell, tant les referències principals vers la seva volumetria inicial, com els valors espaials i perceptius propis de la peça original i a la vegada donar resposta a una proposta de programa d’usos de les runes del castell com a equipament cultural.

Acompanyats per Antoni Martí i Josep Esteve, arquitectes

  14:00

 Dinar a l’Hostal Sant Jordi
Ctra. Vallfogona,2 25341 Guimerà d’Urgell tel/fax    973 30 33 78

 16:00

 Restauració d’urgència al Monestir de Vallsanta.Vallsanta
Guimerà
El Monestir de Vallsanta és un monestir cistercenc que es desenvolupà a l’entorn del cenobi de Vallbona.  Actualment queden les ruïnes al peu de la carretera que uneix  Guimerà amb Ciutadilla.  El conjunt és d’estil gòtic. Es creu que les obres del monestir començaren el 1235.Acompanyats per lanua arquitectures SCP i Josep M Vila d’Arqueociència

Programa

Inscripció a través de l’ITL

Documentació adjunta: Avinganya, Albi 1, Albi 2, Albi 3, Vallsanta

Fotografies compartides

T’adjuntem links d’interès de la visita: Convent d’Avinganya, Castell de l’Albi, Monestir de Vallsanta