Informe en defensa de l’edifici del port. Tarragona

Informe sobre l’interès patrimonial de l’edifici Seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona situat al passeig de l’escullera S/N de Tarragona, realitzat per Saül Garreta Puig (11/2010).

Informe

L’Autoritat Portuària ha demostrat la seva falta d’interès per a mantenir i conservar l’edifici, això s’ha fet públic en les últimes notícies editades al Diari de Tarragona que manifesten una clara incertesa del seu futur.  L’AADIPA vol fer palesa la seva preocupació per la possibilitat de que l’edifici desaparegui i sigui enderrocat pels propietaris al·legant que presenta seriosos problemes de seguretat estructural.

Des de l’agrupació creiem que l’edifici del port, d’estil brutalista, té un gran valor patrimonial donada a la seva singularitat i un innegable valor arquitectònic. També ens consta que l’edifici té un gran valor simbòlic per a la gent del municipi. Per a moltes persones, veïns de Tarragona o visitants, l’edifici és considerat com una icona de la ciutat i un edifici emblemàtic de primer ordre.

Per aquest motiu volem difondre les nostres reflexions al voltant de l’interès arquitectònic que té l’edifici amb l’esperança que contribueixin a recolzar els tràmits per protegir aquest interessant exemple d’estil brutalista poc freqüent a Catalunya. Creiem que amb un estudi exhaustiu de l’estat actual de l’edifici es podrà demostrar que aquest no presenta deficiències estructurals greus i que té un gran valor d’ús.

Per donar el nostre suport i el màxim ressò possible a “L’INFORME EN DEFENSA DE L’EDIFICI DEL PORT”, redactat per Saül Garreta Puig, hem enviat aquest document acompanyat d’una carta a l’Ajuntament de Tarragona i al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya Serveis Territorials a Tarragona, demanant que actuï al respecte i es plantegi emprendre les accions més adients per iniciar els tràmits de protecció de l’edifici de la Seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona per a declarar-lo Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Notícies relacionades:

El Punt Avui 11.12.2011 Tarragona 2017 es podria traslladar a l’antic edifici del Port