V CICLE de PATRIMONI INDUSTRIAL

Hivern  – Primavera  2011

Cicle organitzat per Amics de la UNESCO de Girona. Programa

Hora:19:00h
Lloc: Sala d’Actes de la Cambra de Comerç de Girona/ (*) Casa de Cultura de Girona.

Divendres, 18 de febrer. Inauguració del Cicle. Conferència “El patrimoni industrial dins el Patrimoni de la Humanitat” a càrrec d’Eusebi Casanelles i Rahola, director del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya ( m NACTEC )

Dilluns, 21 de febrer. Conferència “La Casa de les llengües dins un espai de patrimoni industrial” (títol provisional) a càrrec d’Antoni Mir i Fullana, director de la Casa de les Llengües- Linguamón. (*)

Dilluns, 7 de març. Conferència “El Vapor Burés d´Anglès, un patrimoni industrial rellevant declarat BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) a càrrec de Josep Tarrés i Turon, enginyer industrial i professor de la UdG.

Dilluns, 14 de març. Conferència “El patrimoni industrial de St. Joan les Fonts” a càrrec de Josep Obrador, enginyer industrial.

Dilluns, 4 d’abril. Conferència “La major concentració de colònies industrials de Catalunya (Berguedà i Bages) a càrrec de Lluís Busquets Dalmau i Josepa Huguet Biosca, president i secretària de la Federació d’Associació de Veïns del Baix Berguedà

Dilluns, 2 de maig. Conferència “El Modernisme en el Patrimoni Industrial. Les catedrals del vi” a càrrec d’Àngel Morillas González, historiador de l’art i membre d’ICOMOS. (*)

Divendres, 13 de maig. Cloenda del Cicle amb la conferència “Dipòsits vells de Manresa. D’edifici industrial a centre cultural” a càrrec d’Alba Subirana, directora del Museu de la Tècnica de Manresa.

Itineraris de Patrimoni industrial

Dissabte, 19 de març. Itinerari 7 El Garraf: Museu del Ferrocarril i Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.
Diumenge, 29 de maig. Itinerari 8 Bages: Museu de la Tècnica de Manresa i Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona.