La ciutat de Sagnier. Modernista, eclèctica i monumental (Tarragona)

Inici:  05/04/2011
Fi: 14/08/ 2011
Caixa Forum Tarragona – C/ Cristòfol Colom, 2. 43001 TARRAGONA
Horari: De dilluns a dissabte de 10 a 210h. Diumenges i festius de 10 a 14
Entrada: gratuïta
Web

Activitats relacionades: conferència amb el documental “TARRAGONA TAMBÉ ÉS MODERNISTA”, acte presentat per l’historiador Josep Maria Jujol i el periodista Carles Abelló, amb la presència del director del documental Manuel Ros. 15/06/2011 19:00.

Enric Sagnier i Villavecchia (Barcelona 1858-1931) és un dels arquitectes catalans més destacats en el pas del segle XIX al segle XX. La seva obra és el reflex d’una època de grans transformacions, marcada pel creixement de les ciutats, fruit de l’esperit emprenedor de la burgesia.

Sagnier va projectar grans edificis públics i residències particulars que van contribuir a modelar la personalitat de l’Eixample de Barcelona. Al mateix temps, va ser l’arquitecte d’edificis públics, esglésies i col·legis religiosos, fàbriques i hotels. “La tarea profesional de nuestro amigo ha sido un verdadero amontonamiento de trabajo, un enjambre de encargos, una profusión inconcebible de asuntos, todos ellos de muchísima importancia.” –escrivia un periodista de la revista Arquitectura y Construcción, l’any 1900.

Aquesta exposició, que commemora els cents anys de “la Caixa” a Tarragona, revisa diferents aspectes de la personalitat i de l’obra de Sagnier, des del punt de vista arquitectònic i de memòria urbana.