BARRIS AMB PORT, PORTS AMB CIUTAT:EL PATRIMONI PORTUARI

110714 POSTER ELISAVAPresentació
És una oportunitat d’estudiar i desenvolupar de forma integrada tots els elements socio culturals i econòmics que ha determinat l’evolució del “port” des dels seus orígens fins avui. Aquest camí ja s’ha començat a plantejar en el primer trimestre d’aquest curs en “Restauració de Patrimoni Arquitectònic”, prenent la Barceloneta i el port de Barcelona en constant evolució, com a referents.

Objectius
La presència catalana a través dels temps, des dels Consolats de Mar establerts al Mediterrani fins a l’actual relació naviliera amb altres continents, sobretot des de Barcelona, ens permet consolidar la proposta d’aquest curs.
Dins d’aquest marc, l’objectiu principal buscarà aprofondir en el coneixement dels aspectes culturals i socials tant del Patrimoni Material com del Patrimoni Immaterial, usant els ports com a nexe i vehicle de l’evolució i canvi dels seus usos i funcions com a determinador de la renovació i sostenibilitat urbana i el seu comerç, entre les ciutats portuàries.
És la pervivència d’aquests elements culturals, sobretot en l’àmbit arquitectònic i urbà, el que determina la importància d’aquest Patrimoni. Una inherent característica de xarxa cultural derivada de la pròpia evolució histórica comuna que relaciona els diversos països i territoris, i davant de la seva pervivència, ha permès mantenir la projecció del Patrimoni Portuari Català en un futur de desenvolupament cultural integrat.

web
Tríptic

Director:Albert Pla i Gisbert
Dates:12-16 de setembrede 2011
Preu:450,00€
Lloc: Elisava, la Rambla 30-32 08002 Barcelona