111020 – VIATGE A MALTA

Com ja és habitual des de ja fa uns quants anys, l’AADIPA organitza un viatge relacionat amb el tema del Curset de Patrimoni i que el complementa. Aquest any proposem un viatge a Malta. És un lloc prou proper i assequible i sobretot, conserva un dels patrimonis d’arquitectura defensiva més importants d’Europa.

Malta, estat de la Unió Europea, situat al centre del mar Mediterrani, a 100 km de Sicília i a 180 km del Nord d’Àfrica, està format per tres illes, Malta, al sud, Gozo, al nord, i Comino, més petita, situada entre les dues anteriors. L’àrea total de les illes és de 316 Km2 (Malta 246 Km2, Gozo 67 Km2, Comino 3 Km2). El clima és temperat, amb una temperatura mitjana a l’hivern de 18º C i a l’estiu de 32 ºC. Té poc menys de 400.000 habitants, el maltès i l’anglès són les llengües oficials i la moneda és l’euro. La capital és la ciutat de Valletta.

Per la seva posició, ha vist passar tots els pobles i grups que s’han desplaçat pel Meditarrani al llarg de la història. És per això que acumula un impressionant patrimoni defensiu de diverses èpoques. Tot i que a Malta es poden trobar moltes més coses. Entre el seu patrimoni arquitectònic, cal destacar especialment els temples de pedra d’època neolítica. A més té un gran patrimoni natura, nombroses platges i és un important centre turístic.

Visitarem diverses intervencions arquitectòniques a les fortificacions de Malta, a Valletta, Medina i a d’altres ciutats. També visitarem alguns dels temples de pedra d’època neolítica. Ens acompanyaran arquitectes de Malta, que ens explicaran les intervencions.

Programa i butlleta d’inscripció