Workshop Europeana, agregació de continguts i Linked Data pel patrimoni cultural

La presència de continguts culturals a Internet és cada dia més gran. Els darrers anys hem vist com moltes institucions han anat digitalitzant i penjant a la xarxa bona part dels seus fons a través de col·leccions i catàlegs online. Ara tenim un gran repte: què fem amb tot això?

Si posem en comú les dades de les institucions culturals d’arreu d’Europa i hi apliquem els principis de Linked Data, les possibilitats d’enriquir el coneixement del patrimoni, generar noves aplicacions i millorar l’experiència dels usuaris ens obre les portes a oportunitats de futur on conflueixen el sector públic, el privat i la ciutadania.

Al llarg del workshop parlarem de metadades, estàndards, processos d’agregació de continguts, web semàntica i molt més, aspectes que ens permeten pensar en una nova etapa en la gestió dels fons d’arxius, biblioteques i museus i avançar no només en la gestió del coneixement sinó en millorar les experiències dels usuaris.

La selecció dels ponents, professionals d’arreu d’Europa, ens oferirà una visió de quins camins s’estan obrint en aquests àmbits per afrontar el futur amb nous enfocaments.

Més informació: http://workshopeuropeana.wordpress.com

Inscripció gratuïta: http://workshopeuropeana.eventbrite.com

L’acte comptarà amb servei de traducció simultània anglès-català i streaming en directe.

Acte organitzat en el marc del projecte europeu Linked Heritage.

Programa

Data: 22/11/2011
Lloc: Citilab, Cornellà-Barcelona
Hora: 10:00-17:00h
Inscripció gratuïta: Aforament limitat.