La Vall de Boí. Patrimoni de la Humanitat

Inici:  01/12/2011
Fi: 29/01/ 2012

Palau Robert– Passeig de Gràcia, 107 08008 Barcelona
Horari: de dilluns a dissabte: 10-19 h; diumenges: 10-14.30 h
Entrada:

web

El Palau Robert dóna a conèixer el patrimoni romànic i els atractius naturals de la Vall de Boí, municipi format per vuit nuclis de població, a l’exposició itinerant “La Vall de Boí, Patrimoni de la Humanitat”. Aquesta és una de les actuacions programades pel Patronat i el Centre del Romànic de la Vall de Boí amb motiu del 10è aniversari de la declaració del conjunt romànic de la Vall de Boí com a Patrimoni Mundial.

S’hi proposa un recorregut pels principals moments històrics d’aquesta vall del Pirineu català, des de la construcció del seu important conjunt d’esglésies romàniques fins als nostres dies. L’eix vertebrador d’aquesta proposta és el romànic, però s’hi presenta informació de tota la vall (del Parc Nacional d’Aigüestortes i de les diferents activitats culturals i turístiques), ja que el valor del conjunt romànic no es pot deslligar de les característiques del seu entorn.

L’exposició està formada per quatre àmbits relacionats amb els principals moments històrics de la vall: l’edat mitjana, la primera meitat del segle XX, l’actualitat i el futur.

Àmbit 1: “Un llegat mil·lenari”: els senyors d’Erill, construir, decorar, moblar.

Àmbit 2: “La revalorització d’un passat històric”: la revalorització d’un passat històric, la llum del progrés.

Àmbit 3: “Una vall per a la Humanitat”: l’entorn natural, les tradicions i el turisme.

Àmbit 4: “El nostre futur”.