Indianes, 1736-1847. Els orígens de la Barcelona industrial

Inici: 19/05/2012
Fi:  30/09/2012

Museu d’Història de Barcelona – Conjunt Monumental de la Plaça del Rei (MUHBA) dl-dv: 10-14 i 16-19 h

web
L’exposició és resultat d’una joint venture entre l’exposició interactiva IMAGINARY de la Real Sociedad Matemática Española (RSME), el Museu d’Història de Barcelona i la comunitat matemàtica local en la que es presenten de manera conjunta elements universals de la Matemàtica i elements històrics particulars de la ciutat de Barcelona amb contingut matemàtic.

Els elements universals estan representats per parts de l’exposició itinerant IMAGINARY organitzada per la RSME amb motiu del seu centenari, en la qual es posen de relleu les diverses interrelacions entre les matemàtiques i les formes. Es tracta de l´adaptació d´un projecte, del mateix nom, desenvolupat per l´Institut d´Investigació Matemàtica d´ Oberwolfach (MFO) a Alemanya, i és el fruit de la participació internacional tant de matemàtics com d´artistes. El seu leitmotiv és la imatge com a lloc d´encontre entre la realitat imaginada i la visualització concreta dels objectes matemàtics abstractes.

Els elements particulars estan representats per les informacions històriques d’algunes morfologies rellevants en el paisatge urbà de la ciutat de Barcelona que tenen com a base alguns tractaments matemàtics, com ara l’arquitectura i pintura gòtiques, la matemàtica i la mecànica d’un gran rellotge de la Catedral i la morfologia de les grans obres públiques d’Esteve Terrades en les estacions de Metro de la ciutat.

Al Saló del Tinell

tríptic