Història de les masies, les famílies i el territori de l’antiga parròquia de Sant Iscle de Bages (segles X-XX)

Sin título-1 copia

Jaume Plans
2012
ISBN

És un recull d’informació de caire divers sobre la història i l’evolució de les masies i la gent del territori de l’antiga parròquia de Sant Iscle de Bages al llarg de gairebé 10 segles d’existència. Sant Iscle és una de les parròquies del terme actual de Sant Fruitós de Bages, una divisió territorial avui desapareguda però que marca uns límits determinats. A l’Edat Mitjana Sant Iscle formava part de l’antic comtat de Manresa, més tard a mitjans del segle XIII la major part del territori passarà a dependre de l’Orde de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem. Aquesta orde hospitalària mantindrà la senyoria de la parròquia fins a la desamortització del XIX.

En aquest treball s’hi descriuen els orígens de la parròquia, la toponímia, l’evolució i els canvis dels llinatges de les cases, aspectes de la quotidianitat com la vida i la mort o, l’activitat agrària, entre molts altres aspectes. El llibre està editat per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Presentació del llibre

Data: 9/06/12
LLoc:
NEXE CULTURAL de Sant Fruitós de Bages
Hora: 11:30

Regio7.cat: Jaume Plans obté el Premi Riu d´Or per un estudi sobre Sant Iscle de Bages