Congrés internacional coupDefouet

Tot i que ja compta més de cent anys de vida, el patrimoni Art Nouveau és un camp on encara queda molt per explorar. Any rere any apareixen noves troballes i ressorgeixen fets que havien estat oblidats. Així, doncs, la consciència que l’Art Nouveau fou un fenomen internacional i interconnectat ha anat prenent força. Com també el fet que el desenvolupament del “Nou Art” no es va limitar a les grans capitals europees, sinó que també les ciutats més petites i les regions perifèriques hi van jugar un paper essencial.

Per tant, es fa palesa la necessitat d’una visió de l’Art Nouveau més comprensiva i global, que atorgui un lloc central a les influències i els intercanvis transnacionals, alhora que reconeix la importància dels moviments perifèrics.

Des de l’any 2003, la revista de la Ruta Europea del Modernisme, coupDefouet, ha pretès explorar aquestes tendències i explicar la història de l’Art Nouveau fixant-se en els petits detalls però sempre dins el marc d’una visió global. Amb motiu del 10è aniversari de coupDefouet, la Ruta Europea del Modernisme celebrarà el 1r Congrés Internacional coupDefouet.

L’eix temàtic central del Congrés serà Les ciutats Art Nouveau, entre el cosmopolitisme i la tradició local. Hi haurà també sessions sobre contribucions historiogràfiques recents i sobre els reptes futurs del llegat Art Nouveau, a més de seminaris al voltant dels mercats de l’art i de tesis doctorals en curs. El Comitè Científic, coordinat per la Universitat de Barcelona, serà l’encarregat de supervisar els continguts del Congrés.

Web

Dates: 26-29/06/2013
Lloc: Barcelona
Import:

Organitzadors: Lluís Bosch, Inma Pascual, Miriam Soriano i Sònia Turon

Comitè científic: Françoise Aubry, Francesc Fontbona, Mireia Freixa (presidencia), Daniel Giralt-Miracle, Paul Greenhalgh, Héléne Guéné, Janis Krastinš, François Loyer, Teresa-M Sala, Pilar Vélez, Peter Trowles, Gabriel Weisberg

Per enviar una proposta de comunicació heu de seguir els passos següents:

  • Descarregueu el document que trobareu en aquest enllaç i empleneu-lo seguint les instruccions.
  • Entreu a enviament de propostes de comunicacions empleneu les dades requerides i adjunteu el document amb la vostra proposta en format PDF (trieu “anomena i desa” i seleccioneu PDF).
  • Recordeu:

    • L’acceptació final de la comunicació estarà condicionada a la vostra inscripció al Congrés
    • La data límit per a l’enviament de propostes és el 30 de setembre de 2012.