La casa vora mar

la-casa-vora-mar-9788496905863RIPOLL, Ramon coordinador-RAHOLA i AGUADÉ, Victor-CORTELLARO, Stefano – – TERRADAS MUNTAÑOLA, Esteve
Brau edicions
Barcelona, 2012
ISBN: 978-84-96905-86-3

Les cases vora mar tradicionals catalanes, més que fetes de pedra, morter, ceràmica i pintura a la calç, estan construïdes amb seny, austeritat, aire, llum i vida. Això ho veiem des de les barraques més simples del nostre litoral fins a les cases dels pobles tradicionals mariners tan malmesos recentment pel creixement més desaforat.
Aquest llibre vol ser una crida a la salvaguarda d’aquest patrimoni. s’hi explica l’evolució, les funcions, les característiques arquitectòniques i la importància de la restauració d’aquesta arquitectura mediterrània i tradicional, la qual, de retruc, ha exercit una vigorosa influència sobre la millor arquitectura moderna catalana.

Dins de la série de Brau edicions d’Artquitectura tradicional.