CAATEEB:La construcció amb tàpia al Maresme

web

La construcció amb terra i més concretament amb la tècnica de la tàpia és una tradició ancestral que podem trobar arreu del món. Des del nord d’Europa fins a l’Àfrica, des de la Xina fins a Amèrica. A Catalunya, existeix una llarga tradició de construcció amb tàpia que arriba fins a finals del segle XIX, tant en les zones rurals com en les àrees urbanes.

Estem parlant doncs d’una tècnica constructiva habitual i que molt sovint trobem en els edificis quan fem obres de rehabilitació. Les qualitats i prestacions, tant estructurals com tèrmiques i mediambientals, de la tàpia es van posant en valor dia a dia, fins al punt de ser utilitzada amb èxit en construccions contemporànies, i els valors patrimonials d’aquest sistema constructiu demanen la seva preservació com a part de la nostra història.

El desconeixement i el menys teniment d’aquest material de construcció, ens han aconsellat l’organització d’aquesta jornada amb una doble vessant, divulgativa dels seus valors i, adreçada a tots els ciutadans, i tècnica per a la integració en l’edifici rehabilitat.

Programa

Data: Dijous 5 de juliol de 2012
Hora: de 9 a 20:30h
Lloc: Sala d’actes de la Delegació del Maresme. Plaça Xammar, 2 · Mataró 08301
Inscripció: Gratuïta. Places limitades (80 places)En línia (Cal indicar a l’apartat observacions a quina activitat de la jornada us inscriviu); per telèfon al 93 798 34 42 o bé per correu electrònic a caateeb.maresme@apabcn.cat