Escola-Taller de Bioconstrucció ORÍGENS:Taller pràctic de tècniques constructives amb fang.

web

El fang és un dels primers materials usats per l’home per construir refugis. El fang apilat a mà (cob), en forma de maons (tova), o compactat (tapial) és una forma molt barata i poc tecnificada de crear parets i murs, de manera que ha estat àmpliament utilitzat per les civilitzacions antigues així com per les cultures ubicades en entorns desèrtics, on escasseja la pedra i la fusta.

L’ús dels materials en la construcció d’edificacions, ha estat per a l’home un repte constant, per tal de contrarestar durant segles els fenòmens naturals i adaptar les construccions al medi ambient.
D’aquesta manera s’ha produït una arquitectura que reflecteix la capacitat tècnica i el desenvolupament cultural dels diferents pobles cap al descobriment de nous materials, que han transcendit en el paisatge geogràfic, de vegades de forma agressiva.

Les construccions amb terra s’adapten al medi natural i social sense moltes pretensions i protegeixen una forma de construir i de fer tradicional que perdura en el temps.

El “Taller pràctic de tècniques constructives amb fang” vol donar a conèixer i posar en pràctica les tècniques més habituals de construcció en fang pròpies de la cultura mediterrània.

Dates: 24-25/11/2012
Lloc: ORÍGENS Escola Taller de Bioconstrucció. C/ La Roureda, 5-7. 17172. Les Planes d’Hostoles (Girona)
Durada: 2 jornades de cap de setmana (14h)
Inscripció: 215€ (veure web)