VISITA A SANT CARLES DE LA RÀPITA I EL POBLE NOU DEL DELTA

Sant Carles - FotografiaEns plau convocar-vos a la propera activitat de l’AADIPA, prevista per al dissabte 10 de novembre de 2012 i organitzada per l’Albert Pla i Gisbert, director del XXXVè Curset, i en Dídac Gordillo Bel, vocal de l’AADIPA de la Demarcació de l’Ebre. El programa previst és el següent:

 

09:50

Trobada al davant del futur “Museu de la Mar de l’Ebre”, a Sant Carles de la Ràpita (antic edifici de les Casotes).

10:00

 

Visita a les intervencions realitzades a l’edifici del futur Museu (antiga duana i oficines de la Reial Companyia de Canalització de l’Ebre, de mitjans de segle XIX), a les antigues cases dels guardes i a l’espai públic circumdant. Acompanyats per Jordi Segura, arquitecte responsable de la intervenció en l’edifici del Museu, i per Fernando Torta, aparellador municipal de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, responsable dels treballs previstos en l’espai exterior i dels realitzats en els edificis rehabilitats per l’Escola Taller (antigues cases dels guardes).

11:45

Trobada a l’Ajuntament, a la Plaça de Carles III, (plaça-saló del segle XVIII). Acompanyats per Francesc Carles, aparellador i historiador local, que ens farà una explicació de la singularitat de la creació de la població de Sant Carles, en plena Il·lustració, i per Fernando Torta, aparellador municipal, responsable dels treballs promoguts per l’Ajuntament en el seu Patrimoni Arquitectònic. 

12:30

Visita a l’edifici de l’Església Nova, actualment oficina de turisme de Sant Carles de la Ràpita (edifici del segle XVIII – inacabat – de la Nova Població de Sant Carles, fundada per Carles III). Acompanyats per Josep Lluís, arquitecte redactor del projecte de rehabilitació i reutilització de l’edifici; per Francesc Carles, autor de l’exposició sobre la ciutat que hi ha actualment; i per Fernando Torta, aparellador municipal. 

14:00

Dinar al restaurant de la Casa de Colònies Amadeu-Victòria, a Poble Nou del Delta. 

16:00

Visita al Poble Nou del Delta, població de nova colonització dels anys 50. Veurem una exposició sobre la creació de la població i farem una visita als seus elements més singulars. Acompanyats per Antoni López, arquitecte i coautor del llibre “El Poble Nou del Delta”, un estudi exhaustiu sobre l’urbanisme de la població i la tipologia edificatòria i constructiva dels edificis públics i privats, i per Encarna Ferrer, alcaldessa pedània del Poble Nou del Delta.

18:00

Comiat i finalització de la visita. 

El cost de la visita és de 30€ més IVA per als membres de l’AADIPA i els arquitectes de la Demarcació de l’Ebre i de 35€ més IVA per a la resta d’assistents. El pagament s’efectuarà mitjançant càrrec a compte bancari i la factura s’enviarà telemàticament a tots els inscrits.

Per a participar, cal formalitzar la inscripció abans de les dues del migdia del dijous 8 de novembre de 2012. És indispensable omplir una butlleta per a cadascun dels inscrits amb el nom complet, el correu electrònic i un telèfon mòbil de contacte.

Programa

Inscripció

Documentació: Dossier ; Edifici de Les Casotes; Plaça Saló de Carles III; Església Nova