VISITA AL PORT DE BARCELONA

Barcelona - FotografiaEns plau convocar-vos a la propera activitat de l’AADIPA, prevista per al dissabte 24 de novembre de 2012 i organitzada per l’Albert Pla i Gisbert, director del XXXVè Curset. El programa previst és el següent:

09:30

Trobada a la Plaça de la Rosa dels Vents, davant la porta del W Hotel, situat al Moll de Llevant, al final del Passeig de l’Escullera (veure plànol al final del text). Benvinguda i salutació per part del Sr. Adolf Romagosa, gerent de la Gerència Urbanística Port 2000 de l’Autoritat Portuària de Barcelona, que ens acompanyarà fins al nou Centre d’Interpretació Barcelona World Race del FNOB (Fundació Navegació Oceànica Barcelona), antic Edifici de Remolcadors.

09:45

 

Visita al Centre d’Interpretació Barcelona World Race de l’FNOB (Fundació Navegació Oceànica Barcelona), l’antic edifici dels Remolcadors. Es tracta d’una intervenció realitzada a l’edifici de 1911, antic dipòsit de barques, utilitzat com a dipòsit de boies de l’Estat, i remodelat l’any 2010 pels arquitectes Carles Ferrater i Jordi Carbonell. Ens acompanyarà el Sr. Romagosa, que presentarà l’evolució del port i la seva relació amb la ciutat, des dels seus orígens fins els projectes que es planegen per als propers anys.

10:45

Recorregut des del Moll de Llevant fins al Portal de la Pau. Descobrirem els magatzems situats al voltant del Passeig de Borbó, zona escollida per al futur Museu de l’Hermitage de Barcelona. Des del Palau de Mar, a través del Passeig de Colom, arribarem al Moll de Drassanes (Plaça del Portal de la Pau), davant la seu de l’Autoritat Portuària de Barcelona.

11:50

Trobada al Portal de la Pau. Benvinguda i salutació per part del Sr. David Pino, cap de Planificació Territorial i Gestió Tècnica de Concessions del Port de Barcelona.

12:05

Visita marítima del Port Vell i el Port Comercial. Ens embarcarem al Portal de la Pau i recorrerem el Port Vell i les noves instal·lacions fins a la nova terminal BEST.

13:25

Desembarcament al Portal de la Pau. 

14:00

Dinar al Restaurant NORAI, del Museu Marítim de Barcelona.

16.00

Visita a les Reials Drassanes de Barcelona, acompanyats per l’arquitecte Robert Terrades, membre de l’equip director dels treballs d’intervenció en curs.

17.30

Visita a l’exposició fotogràfica “Gent de Port. Barcelona, 1980”, de Xavier Martí Alavedra, que recull un seguit d’imatges que giren entorn del component humà al Port de Barcelona i l’ús que la gent feia d’aquest espai ara fa tres dècades.

18.00

Comiat i finalització de la visita.

El cost de la visita és de 28’5€ més IVA per als membres de l’AADIPA i de 33’5€ més IVA per a la resta d’assistents. El pagament s’efectuarà mitjançant càrrec a compte bancari i la factura s’enviarà telemàticament a tots els inscrits.

Per a participar, cal formalitzar la inscripció abans de les dues del migdia del dijous 22 de novembre de 2012. És indispensable omplir una butlleta per a cadascun dels inscrits amb el nom complet, el correu electrònic i un telèfon mòbil de contacte.

Per a aquesta visita, també resulta imprescindible introduir el número de DNI a l’apartat “comentaris”, perquè l’Autoritat Portuària així ens ho exigeix per a accedir a la visita en vaixell.

Programa

Inscripció

Documentació:  Edifici dels Remolcadors