Cúpules i Hàbitats de Terra: Pobles del Nord de Síria/ Terra [in]cògnita: Arquitectura de terra a Europa

Inici: 03/12/2012
Fi: 05/01/2013

Espai Picasso del COAC (Plaça Nova núm. 5, Barcelona)

Preu: Gratuït
DIGITAL_terra_GIF
L’AADIPA, conjuntament amb l’Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC, ha coordinat la itinerància de dues exposicions sobre construcció amb terra: Cúpules i Hàbitats de Terra: Pobles del Nord de Síria. Una tradició arquitectònica compartida per Orient i Occident i Terra [in]cògnita: Arquitectura de terra a Europa.

Earlhen Domes and Habitats. Villages of Northern Syria. An architecfural trodition shared by East and West.
Cúpules i Habitats de Terra. Pobles del Nord de Siria . Una tradició arquitectónica compartida per Orient i Occident.
Aquesta exposició mostra el resultat d’un Projecte de la Unió Europea desenvolupat a través  d’una reeixida cooperació entre diverses universitats i institucions europees i la Direcció  General d’Antiguitats i Museus de Siria. La mostra ofereix una valuosa perspectiva sobre la  tradició de les sorprenents cases amb cúpules de terra del nord de Siria . L’exposició, i el llibre  que la complementa, han rebut el reconeixement del Comité Cientific d’ICOMOS per al  Patrimoni Arquitectónic de Terra.
John Hurd, president del Comité Científic Internacional d’ICOMOS per a I’arquitectura de  terra, Lincolnshire, Gran Bretanya

Terra [in]cognita. Earfhen architecture in Europe.
Terra [in]cognita. Arquitectura de terra a Europa.
Aquesta exposició fotogràfica itinerant forma part de la continuació del projecte de recerca  “Terra [in]cógnita. Conservació de l’arquitecfura de terra europea” (2006-2007) i pretén  difondre’n els resultats i sensibilitzar a la població sobre I’arquitectura europea construïda  amb terra, el seu patrimoni, i les seves aplicacions actuals. Aquesta nova etapa del projecte,  desenvolupada entre novembre de 2009 i octubre de 20 11 , ha estat financada en el marc del programa Cultura 2007-2013 de la Unió Europea, i també ha obtingut el suport de la regió de  Provenca-Alps-Costa Blava.

La conferència inaugural, que tindrà lloc el dilluns 3 de desembre de 2012 a les 19:00 a la Sala d’Actes de la seu del COAC (Plaça Nova núm.5, Barcelona), anirà a càrrec dels arquitectes Fernando Vegas i Camilla Mileto, professors de l’Instituto de Restauración del Patrimonio de la Universitat Politècnica de València (UPV), comissaris d’ambdues exposicions.

Data: dilluns 3 de desembre de 2012
Hora: 19:00
Lloc: sala d’actes del COAC (Plaça Nova núm. 5, Barcelona)
Inscripció:
gratuïta, no és necessària inscripció prèvia.