20 anys de Premis LUX

Inici: 13/12/2012
Fi: 28/04/2013

Centre d’Informació de Catalunya. Passeig de Gràcia, 107 08008 Barcelona

De dilluns a dissabte: 10-20 h; diumenges i festius: 10-14.30 h

web

El Palau Robert presentarà una selecció de les fotografies guanyadores en la història de les últimes 20 edicions dels Premis LUX, referent de la fotografia professional, en una exposició organitzada per l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya, juntament amb el Palau Robert.

L’exposició “20 anys de Premis LUX. Una mirada a la fotografia professional” dóna a conèixer l’evolució de la fotografia professional d’encàrrec i mostra la gran varietat d’estils i tendències del col·lectiu de fotògrafs professionals, com també la transició de la fotografia analògica a la digital.

La mostra, que té com a comissaris Michele Curel, Xavi Mañosa i Joan Roig, es podrà visitar des del 13 de desembre del 2012 fins al 28 d’abril del 2013, a la primera planta del Palau Robert. L’acte inaugural tindrà lloc el 12 de desembre.

L’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya va idear aquest projecte amb la voluntat de mostrar la força i la progressió de la fotografia en un període marcat per importants canvis socials i tecnològics, reflectits en una exposició que mostra al públic la creativitat i la capacitat d’innovació dels millors fotògrafs professionals del país.

La proposta expositiva es desenvolupa en 11 espais que mostren fotografies de diverses categories: Moda, Arquitectura i Interiorisme, Bodegó i Alimentació, Reportatge Temàtic, Industrial, Retrat, Projecte personal, Publicitat, Reportatge social, Paisatge i Naturalesa, i Editorial. Cadascuna de les categories recull totes les imatges dels Premis LUX OR del 1993 i del 2012, i una acurada selecció de totes aquelles obres que ajuden a explicar l’evolució de la fotografia, el premi i la diversitat d’autors i estils. Totes les fotografies que han aconseguit els LUX OR, com també la història i l’evolució dels Premis, es podran veure en un audiovisual.