Mecenatge Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE PEDRALBES

Des del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes s’inicia una campanya de micromecenatge per restaurar les pintures murals de la capella de Sant Miquel.

http://www.verkami.com/locale/ca/projects/4904

FES-TE MECENES:

A canvi de la teva col·laboració podràs obtenir tot un seguit d’avantatges, com visites guiades al “Monestir Reservat” o a la Capella de Sant Miquel, làmines d’edició limitada i numerada dels murals, o assistència al concert exclusiu pels mecenes a càrrec de Jordi Savall. També els beneficis fiscals establerts als articles 19 i 20 de la LLEI 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge.

La restauració dels murals que decoren aquesta petita capella de Sant Miquel, l’entenem com la Recuperació d’un Patrimoni de Tots, i és per això que demanem la col·laboració de Tots.

Aquest tipus de crida ciutadana no és un fet excepcional, en tenim nombrosos precedents.

En el cas del Monestir de Pedralbes, en trobem un primer exemple en la recapta col·lectiva per a dur a terme la primera restauració de la seva església, de la qual se’n va fer ressò el diari editat pels catalans que vivien als Estats Units, “La Llumanera de Nova York” (29-09-1877).

També es coneixen successives crides a la participació ciutadana, fetes per la Junta de Museus, durant els anys 30 del segle passat, per adquirir objectes pels diferents museus del país, com per exemple el quadre “La Vicaria” de Fortuny.